måndag 19 september 2011

Ärtrisotto

Till lunch smaskade jag på denna härliga ärtrisotton!



Risotto med ärtor och vitlök
1 stor portion

1 liten gul lök
1 vitlökklyfta
1 dl risottoris
en skvätt vitt vin
ca 3-4 dl varm buljong

1 dl ärtor
1 till vitlöksklyfta
smör
1-2 msk creme fraishe eller philadelphiaost

salt & peppar

Stek finhackad lök och vitlök i olja, låt det inte ta färg. Tillsätt ris och lite vin. Tillsätt den varma buljongen pö om pö tills riset är klart. Rör inte om i pannan, skaka istället. I buljongen slängde jag ner frysta gröna ärtor, och en vitlöksklyfta som jag delat grovt. När ärtorna tinat fiskar du upp dem och vitlöken, blanda med en klick smör och creme fraishe i blender och kör till en smet. Tillsätt den gröna ärt och vitlökssmeten i risotton och låt puttra i någon minut, smaka av med salt & peppar.






Servera med parmesan och gott bröd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar