torsdag 6 oktober 2011

Ful men fantastisk!

Denna gryta är inte vacker... men den smakar så underbart att det glömmer man snabbt! Det blev en matlåda över av grytan och den var minst lika god dagen efter!




Ful kycklinggryta
2- 3 stora port (man äter förmycket... den är ju så gooo)

2- 3 kycklingfiléer beroende på hur stora de är såklart
1 stor gul lök, hackad
2 vitlkösklyftor, hackade eller pressade
1-2 morötter, grov hackad
1 palsternacka, grov hackad
3-5 jordärtskockor, beror även här på storlek, skalade samt grovt hackade
4-5 dl vitt vin
vatten, gärna uppkokat i vattenkokare
1 kycklingbuljong
2-3 dl grädde
ca 1 msk maizena, om du vill ha grytan tjockare, skaka med vatten och häll i gryten i slutet. Du kan annars välja att reda i början med mjöl innan du häller i vatten, gör som du vill!
Salt & pepper

Skiva upp kycklingen i ganska grova bitar salta och peppra, stek i lite smör och olja i en kastrull. Ta ur kycklingen när den är nästan genomstekt och ställ åt sidan.  Tillsätt all lök och rotfrukt i kastrullen som kycklingen låg i. Häll på vinet, och fyll på med vatten tills det täcker, lägg även i buljong. Låt puttra på tills rotfrukten uppnått ganska mjuk konsistens. Tillsätt kycklingen igen samt grädden. Red grytan och smaka av med salt & peppar. Låt puttra ett tag. Grytan tar ca 30- 45 minuter att laga.


Servera med ris!

- Vi kokade extra mycket ris och sparade i kylen, för idag gjorde vi thailändsk fried rice, sjukt gott! ...Recept kommer imorgon... tjing!

2 kommentarer:

  1. Mat behöver inte alltid vara snygg! Huvudsaken att den är god, såklart!

    SvaraRadera
  2. Sofie- Så sant, och denna rätt är verkligen jättegod, du borde prova och njuta! :-)

    SvaraRadera