fredag 14 oktober 2011

Kyckling med Linda

Igår blev det tid för middag med min bäste Linda igen. Det blev tager vad man haver + bästa såsen-mat! Linda tog med sig kyckling och jag hade ett blomkålshuvud i kylen, maten blev lite blek, men fantastiskt god! Nästa gång måste vi tillföra lite krisp..




Kyckling med blomkålsmos och favoritsås
2-3 port

Kycklingen
Vi tog 3 små kyckling med ben, så om du använder benfria filéer, ta 2.
kryddor efter smak + salt & peppar
honung
olja
citronsaft

Marinera kycklingen lite i ovanstående ingredienser.


Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
1 grönsaksbuljongtärning (eller bara salt)
1 msk smör

Sås
1 dl dry martini
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl creme fraiche
salt & peppar

Dela blomkålshuvudet i mindre bitar och koka med buljong eller salt tills mjukt, häll då av nästan allt vatten, låt ca 1/2 dl vara kvar. Kör med stavmixer till mos, blanda i smöret. Smaka av med salt & peppar.

Stek kycklingen, det tar ca 15 minuter. Se till så den verkligen är klar, speciellt om den har ben, för då tar det lite längre tid. Vi tog bort benen och strimlade köttet till servering, men det behöver man inte göra!

Såsen gör du som så att du kokar ner martinin med tärningen till ungefär halva volymen, då tillsätter du creme fraiche, smaka av med salt & peppar.

Jag lovar såsen är en total favorit som funkar till allt kött, men speciellt kyckling! Man kan servera med knaperstekt bacon för att få till det där krispet...

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar