söndag 1 juli 2012

Hellmann´s


Jag har haft nöjet att få prova lite nya dressingar, såser och majonnäser från 
Hellmann´s! Jättekul tyckte jag och drog igång och testade direkt.

De lanserar salladsdressingar med smakerna Thousand Island, Vitlök, Ceasar, Balsamico samt Honung & Senap. De lanserar även två nya majonäser med smak av Karamelliserad lök samt Wasabi, båda med ägg från frigående höns, bra tycker jag. Jag fick även smaka på deras såser Smokey Barbecue och Curry-Pineapple. 




Sedan innan gillar jag deras vanliga majonäs, så vi var taggade att prova de smaksatta. 
Den med karamelliserad lök gick verkligen hem här i hushållet, Alex brer den på rostad macka.. 
Men godast var den på hamburgare! Nom nom. Wasabi majonäsen var också god, lite svårare att hitta användningstillfällen bara. Jag blandade ut den med turkisk yoghurt och hade som dippsås till klyftpotatis vilket var väldigt gott. Fick även tips om att den kan vara god i potatissallad, vilket jag kan tänka mig. 















Smokey Barbecue såsen använde vi också på hambugarna, för att gluffsa till det ordentligt, och det var super! Den smakar lite som liquid smoke, om ni har provat det. 
I går gjorde vi en Ceacarsallad och provade ceacardressingen, även den var god och smakade mycket ost och vitlök. 


Har har ni recept på hamburgare samt ceacarsallad!


Hamburgare á la Alex (ca 4 st)

300 g blandfärs
1 ägg
ca 3 msk ströbröd
Salt & peppar
2 msk hackad färsk timjan

Hamburgerbröd
Valfria såser, vi använde Smokey Barbecue och Majjo med karamelliserad lök.
Knallgul cheddarost... men man kan använda vilken ost man vill.
Sallad och grönsaker

Blanda ihop köttfärsen med kryddor, ströbröd och ägg, och platta ut till hamburgare. TIPS- se till att de är lite plattare i mitten och tjockare mot kanten, så får ni jämnare hamburgare, som inte vill se ut som köttbullar. Stek på medelvärme till de är helt genomstekta. Lägg på ost och servera med goda tillbehör och såser. Vi hade även klyftpotatis till. 



























Ceacarsallad (2 personer)

1 stor kycklingfilé
Dijonsenap
Salt & peppar

Romansallad
Ceacar dressing
Tomat
Vi hade även i gurka och rödlök, men gör efter din smak.
3 skivor bröd, delade till krutonger. (små fyrkanter)
Vitlök, ca 1 klyfta
Parmesan, hyvlad. (tyvärr hade vi inte det hemma denna gång, men det är godast med!)


Snitta upp kycklingen och bred i ett tunt lager med senap. Salta och peppra runt om och stek sedan i olja på medelvärme tills helt igenomstekt. Gör under tiden i ordning salladen som du vill ha den. Krutongerna steker du på hög värme i rikligt med olivolja, pressa även i vitlöken och krydda efter smak. 
Sen är det bara att lägga ihop salladen, på med dressing och hyvlad parmesan och njuta!












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar