söndag 7 oktober 2012

Återkommande gott!

Jag tycker jag lagar mycket ny mat, men så har man vissa favoriter som återkommer och återkommer igen på menyn. Så jag tänkte att jag kunde ge lite inspiration från våra godsaker.



Dumplings

Något som ofta dyker upp på vårt bord, speciellt på helgerna. Lite skillnad i fyllningar och tillbehör, men annars lika härligt och gott som alltid. Receptet hittar ni här.

Denna gången gjorde vi ett nytt gott tillbehör sesambönor.

Sesambönor

Ett par nävar frysta eller färska bönor (haricots verts)
3 msk olja, jag använde jordnötsolja
2 msk sesamolja
2-3 msk sesamfrön
Flingsalt
En skvätt "ljus/tunn" soja.

Rosta sesamfrön i en torr stekpanna och ställ åt sidan. Koka upp bönorna i saltat vatten, häll sedan av bönorna och vattnet. Häll i oljorna i en stekpanna eller samma kastrull du hade bönorna i, värm upp och häll sedan tillbaka bönorna och stek till de får lite yta. Häll upp i en skål, häll på sesamfrön, flingsalt samt några droppar soja. Servera med dina dumplings.



Pasta med brynt smör och salvia

Denna gången blev det egen pasta! Våra fina vänner tog med sig sin pastamaskin och det var igång! Suveräna ravioli som Chris slängde ihop snyggt, jag kunde lugnt sitta och slappna av med ett glas vin. Jag blev så inspirerad att jag nu köpt en egen maskin, äntligen! Det blir nog lasagne redan ikväll!

Pastadeg
2 personer

1 dl vetemjöl
1 dl durum
1 ägg
lite olja
salt

Blanda ihop till en deg och låt vila i kylen ett tag. Gör valfri fyllning, det är gott med ricottaost. Ta fram och kavla ut och gör dina fina ravioli, koka till al dente, och njut med denna goda smörsås!
Vi serverade med en enkel ruccola och tomatsallad. Hyvla med fördel över lite parmesan, det glömde vi, men ja det gick ner ändå...




Bröd

Mitt bästa bröd bakas om och om igen! Det var det första som dök upp här på bloggen och receptet är vinnande! Jag byter bara ut frukten och nötterna lite då och då som omväxling. Denna gången blev det bara aprikoser. Jag jäste degen i min brödjäskorg, annars precis som vanligt!





2 kommentarer:

  1. Dumplings! Så sjukt gott. Måste laga ett gäng snarast och dina bönor kommer att vara ett självklart tillbehör.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, en favorit! Tack för senast föresten!

      Radera