tisdag 16 april 2013

Köttfärsfyllda äggplantor

Jag experimenterade fram denna rätt igår då jag fick ett sug efter äggplantor. Gott blev det, så denna rätt kommer garanterat dyka upp på menyn igen.

Köttfärsfyllda äggplantor
2-4 portioner

2 äggplantor
100-120g nötfärs
1 liten gul lök
2-3 msk tomatpure
olivolja
Salt & peppar

Sås
1 dl dry martini
1 buljongtärning (grönsak)
2 dl creme fraiche

Parmesan




Dela äggplantorna på mitten och gröp ur större delen av innehållet. Hacka.
Stek löken med olja så den svettas, lägg i äggplantehacket och låt stekta tillsammans i ca 5 minuter.
Lägg lök och äggplanta i en skål åt sidan. Stek köttfärsen, när den är klar tillsätt tomatpure sen häller du tillbaka äggplanta och lök i stekpannan och blandar med köttfärsen. Smaka av med salt & peppar. Fyll dina äggplantebåtar och lägg i en form.

Gör såsen, häll martini och buljongtärning i en kastrull och låt koka ner till halva vätskan är kvar. Blanda i creme fraichen, och rör om. Häll såsen på äggplantorna och toppa med riven parmesan.



Kör in i ugnen ca 30 minuter på 200 grader. Servera med en god sallad!

2 kommentarer:

  1. Jag älskar sådana maträtter, enkelt och gott, dessutom snabbt lagad

    Ha en fin kväll/ Gosia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Verkligen! Det är guld att plocka fram ur rockärmen då man vill laga något smidigt men inte tråkigt!

      Radera