Köttfärsfyllda äggplantor
2-4 portioner
2 äggplantor
100-120g nötfärs
1 liten gul lök
2-3 msk tomatpure
olivolja
Salt & peppar
Sås
1 dl dry martini
1 buljongtärning (grönsak)
2 dl creme fraiche
Parmesan
Dela äggplantorna på mitten och gröp ur större delen av innehållet. Hacka.
Stek löken med olja så den svettas, lägg i äggplantehacket och låt stekta tillsammans i ca 5 minuter.
Lägg lök och äggplanta i en skål åt sidan. Stek köttfärsen, när den är klar tillsätt tomatpure sen häller du tillbaka äggplanta och lök i stekpannan och blandar med köttfärsen. Smaka av med salt & peppar. Fyll dina äggplantebåtar och lägg i en form.
Gör såsen, häll martini och buljongtärning i en kastrull och låt koka ner till halva vätskan är kvar. Blanda i creme fraichen, och rör om. Häll såsen på äggplantorna och toppa med riven parmesan.
Kör in i ugnen ca 30 minuter på 200 grader. Servera med en god sallad!
Jag älskar sådana maträtter, enkelt och gott, dessutom snabbt lagad
SvaraRaderaHa en fin kväll/ Gosia
Verkligen! Det är guld att plocka fram ur rockärmen då man vill laga något smidigt men inte tråkigt!
Radera