måndag 31 mars 2014

Pizza


Jag vet inte om jag har tipsat om Johans pizzadeg tidigare, om inte så bör den tipsas om! Det är en deg som är enkel och ovanligt snabb. Normalt behöver en deg tid, till exempel jäsa över en natt. Men inte denna eminenta deg som bara tar runt 2h att få fram! Nästan inga ingredienser är det heller. 

Nu finns inga ursäkter, testa!





Johans Pizzadeg

350 g vatten
3 g jäst
36 g rapsolja
12 g socker
570 g vetemjöl
10 g salt

Rör ut jästen i lite vatten och blanda sedan alla ingredienser och knåda för hand eller i maskin i ca 10 minuter. Lätt i en bunke och täck över med handduk, låt jäsa i ca 30 min. När degen jäst klart, rulla till 6 st degbollar á ca 160 g styck och lägg på en plåt med plastfolie eller handduk över för att jäsa ca 1 h till.

Sen är det klara att bakas ut! Nu kan det även vara läge att dra på ugnen så den är riktigt varm! Kavla degen tunt och toppa med precis det du känner för.

Just denna pizza gjorde jag med min vän Linda inte allt för länge sedan, det blev helt underbart!

Tunt lager med tomatpuré, lite ost, chevre med honung, parma och sparris... och sen när pizzan kommit ut ur ugnen (ca 10 min) toppa med ruccula.

Lycka till!



4 kommentarer:

  1. Vilken grym pizza. Recept på en grym deg är bra att ha i bakfickan..:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det! Detta är ett toppenrecept för vardagspizza som blir grymt fin!

      Radera
  2. Pizzadeg ska vara tunn och god. Den här får jag ta och prova. Efter Prostens pizzor har man ju satt ribban högt. Det känner jag på mig att du också gör. Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha ja visst gjorde de... men prova gärna denna, enkelt enkelt!

      Radera