onsdag 30 juli 2014

Falsk ostkaka med zucchini

Inför en härlig matbloggsträff i förra veckan gjorde jag denna ostkaka gjord på zucchini. Vi har fått så otroligt mycket zucchini i vår lilla pallkrage, så vi har fått ge bort mängder och komma på recept på resten, inlagd zucchini, zucchinibröd, och denna ostkaka är bara lite av allt vi gjort.



Falsk ostkaka (recept i från Farbror Grön)

1 kg zucchini
1 1/4 dl socker
5 msk vetemjöl
40 mandlar (skållade och finmalda)
5 bittermandlar (skållade och finmalda)
5 dl mjölk
4 ägg
1 tsk salt

Skala och kärna ur zucchinin, hacka upp i ca 3-4 cm stora kuber och koka mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt svalna. Kör sedan zucchinin med elvisp eller mosa på annat sätt. Tillsätt där efter alla resterande ingredienser. Häll upp i två avlånga brödformar eller liknande, kakan ska bli mellan 4-7 cm hör, inte högre.
Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 1 h. Den ska ha fått lite härlig färg på toppen och slutat dallra.

Servera med din favoritsylt och lättvispad grädde!





2 kommentarer:

  1. Tack för tipset! Tyckte dock 1 1/4 dl var lite väl sött så tog 1 dl, men hade nog räckt med 0,75 dl! http://urminkokbok.blogg.se/2014/september/ostkaka-med-zucchinisquash-2.html

    SvaraRadera